Страните от НАТО трябва да компенсират съкращенията на военното оборудване

...
Страните от НАТО трябва да компенсират съкращенията на военното оборудване
Коментари Харесай

Генерал Волмер: НАТО трябва бързо да оборудва войските си, за да бъде готов за конфликти

Страните от НАТО би трябвало да компенсират съкращенията на военното съоръжение след Студената война , с цел да дадат на алианса потенциал да реагира бързо на спор, сподели пред " Ройтерс " командирът на силите за бързо реагиране на НАТО.

" Имаме необикновено количество сили , само че нашият минус е, че по-голямата част от тези сили не са в бойна подготвеност на непрекъсната база - просто тъй като нямат цялото належащо съоръжение ", сподели военачалник Йорг Волмер.

Волмер е командващ на Съвместното командване на силите на НАТО Брунсум , отговарящ за североизточния фланг на алианса , а също и на Силите за реагиране на НАТО (NRF).

NRF за бързо реагиране с към 40 000 бойци бе наведен в бойна подготвеност и отчасти разпрострат за първи път след нашествието на Русия в Украйна през февруари. Москва дефинира действието си като специфична военна интервенция.

" Основният въпрос е да изградим още веднъж нашите качества. Става дума за бройка, само че също по този начин и за възобновяване на боеспособни елементи и - това е идната основна стъпка - за повторното им обвързващо докладване на НАТО ", сподели Волмер, базирайки се на процедура, при която страна членка осведоми НАТО, че разполага с войски, подготвени да бъдат предоставени на алианса. Волмер добави, че приказва за подразделения от бригада и дивизия.
 НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България
НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България

Русия да разбере, че в никакъв случай не може да завоюва нуклеарна война, упорства Столтенберг

Кризата в Украйна докара до смяна на парадигмата на НАТО от експедиционните задачи през последните 20 години, в театри като Афганистан или Ирак, съгласно Волмер, който сподели, че опасността, пред която Европа в този момент е изправена от Русия, е от напълно друг мащаб .

" Тези експедиционни задачи бяха войни по желание. Ние взехме политическо решение да участваме в тях и по-късно поискахме от нашите съдружници контингенти от сили, които да бъдат ситуирани ", сподели генералът.

" Сега, и това е смяната на парадигмата, имаме потребност силите да бъдат докладвани авансово на НАТО, за да имаме разполагаем при положение на спор и война незабавно щом има политическо решение за разполагането им. Нуждаем се от сили назначени към този момент в спокойно време. Боеспособни, които може да бъдат мобилизирани в къс период. "

В предишното сили като немската войска се бореха да обезпечат на НАТО боеспособни войски заради съкращения на разноските за защита и командирите постоянно трябваше да вземат назаем от други елементи за танкове и оръжия, преди да отидат на задача.

Волмер сподели, че се стреми да има сили в североизточния район на алианса на три разнообразни равнища на паника , подготвени за разполагане в границите на 10, 30 или 180 дни .

" Основният въпрос е, че страните рапортуват тези сили на НАТО още в спокойно време, с цел да могат да бъдат мобилизирани бързо след политическо решение ", сподели генералът. " Това би трябвало да бъде надеждна и предвидима процедура в бъдеще . "
 Стратегически компас на Европейски Съюз за сигурност и защита
Стратегически компас на Европейски Съюз за сигурност и защита

Европейски Съюз дава отговор на завръщането на войната в Европа и възходящата световна и районна несигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР