Страните от НАТО силно надхвърлиха ангажимента си да разположат 300

...
Страните от НАТО силно надхвърлиха ангажимента си да разположат 300
Коментари Харесай

НАТО може да събере повече от 300 хиляди войници при нападение от Русия

Страните от НАТО " мощно надвишиха " уговорката си да разположат 300 000 боеспособни бойци в границите на 30 дни след хипотетична съветска офанзива против членове на Алианса, сподели почитан чиновник на НАТО пред Ройтерс, поискал анонимност.

Този ангажимент беше стихотворец през 2023 година след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, което водачите на НАТО постоянно споделят, че може да бъде последвано от нахлуване против членове на Алианса.

Москва отхвърля проекти за нахлуване против страните от НАТО (например Путин сподели на 5 юни, че това са " нелепости, нелепости ", а тези, които " го измислиха ", са " глупави като тази маса " ). Руските публични лица отричаха атаката против Украйна по същия метод преди пълномащабното навлизане.

300 хиляди души е обща цифра, разбивката й по обособени страни не е оповестена. " Предложенията от съдружниците, които са на масата, решително надвишават 300 хиляди, които установихме. Това са силите, за които съдружниците ни споделиха: " Те са ви разполагаем в този момент на това равнище на подготвеност [30 дни] ", цитира Ройтерс думите на представител на НАТО.
 НАТО чертае различни направления за трансфер на американски войски при война с Русия
НАТО чертае различни направления за трансфер на американски войски при война с Русия

Единият от тях минава през България към Румъния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР