Страните от НАТО ще предоставят на Украйна допълнителни системи за

...
Страните от НАТО ще предоставят на Украйна допълнителни системи за
Коментари Харесай

НАТО два на Украйна още ПВО


Страните от НАТО ще дават на Украйна спомагателни системи за противовъздушна защита, разгласи генералният секретар на алианса.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани сътрудниците за помощ на фона на следващите съветски удари.

Русия заяви за жертви на украински офанзиви с дронове.

Украйна се нуждае от системи за противовъздушна защита и изтребители, с цел да се отбрани и сътрудниците могат да оказват помощ, сподели украинският президент Володимир Зеленски след следващите смъртоносни съветски въздушни удари. Вчера в Днепропетровска област починаха 8 мирни поданици. Поразени бяха железопътна инфраструктура и черноморското пристанище Южни. В момента Русия има преимущество във въздуха, което лимитира опциите на Украйна да напредва по фронтовата линия, съобщи Зеленски на виртуалната среща на министрите на защитата от НАТО. Зеленски повтори, че Украйна не може да се отбрани без поддръжката на Запада.

" Нашето небе би трябвало още веднъж да стане безвредно и това е допустимо. Зависи изцяло от вашия избор, който да покаже, че в действителност сме съдружници ", сподели украинският президент. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде обещание страните от алианса да продължат да оказват помощ на Киев.

" В допълнение към " Пейтриът " има и други оръжия, които съдружниците може да дават, в това число френската " Сампти ". А доста други, които не разполагат налични системи, дадоха обещание да дават финансова поддръжка за закупуването им за Украйна, уточни той.

Нидерландия се ангажира да даде спомагателна военна поддръжка на Украйна в размер на над 200 милиона евро за противовъздушна защита и артилерийски муниции.

Руските управляващи оповестиха, че мъж и жена са починали в Белгородска област при офанзива на украински дронове. В Калужка област при гърмеж на дрон е била изумена енергийна инстраструктура, сходен случай има и в Смоленска област. За пожар на енергийна инфраструктура поради свален дрон оповестяват и в Брянска област, където са унищожени шест такива устройства, също в Курска и Тулска област.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР