Страните от НАТО са предоставили военна помощ в размер на

...
Страните от НАТО са предоставили военна помощ в размер на
Коментари Харесай

Украйна вече е получила 65 млрд. евро военна помощ от НАТО

Страните от НАТО са дали военна помощ в размер на 65 милиарда евро на Украйна и сега създават дълготрайна стратегия за военна поддръжка. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на конференция в Брюксел, оповестява ТАСС.

Приветствам, че съвременни бойни танкове и други бронирани транспортни средства започнаха да идват в Украйна, уточни той преди срещата на външните министри на страните членки на Алианса, планувана за 4-5 април.

" Ще обсъдим по какъв начин можем да засилим своята помощ, в това число като продължим да укрепваме въоръжените сили на Украйна. И ще подкрепим техния преход от руските съоръжение и теория към тези на НАТО ", означи още Столтенберг.

Той изрази очакване, че министрите ще се съгласят да стартират работа по създаването на многогодишна стратегия за Украйна.

По думи на Столтенберг поддръжката на НАТО за Киев " е в дълготраен проект ". Това може да направи " същинска разлика " на бойното поле и " да разреши на украинските сили да освободят повече територия ", счита шефът на Алианса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР