Страните от НАТО са подготвени за потенциален пряк сблъсък с

...
Страните от НАТО са подготвени за потенциален пряк сблъсък с
Коментари Харесай

Роб Бауер: НАТО е готов за директен сблъсък с Русия

Страните от НАТО са готови за евентуален директен конфликт с Русия. Това съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в изявление за ArmyInform.

По думите му, Алиансът е схванал смяната в обстановката със сигурността още през 2014 година, след съветската окупация на Крим. От 2019 година страните от НАТО започнаха да се връщат към груповата сигурност: трансформираха отбранителната си тактика, оперативното обмисляне и силите, нужни за осъществяване на всички тези задания.

" Сега всички разбираме, че в подтекста на връщането към груповата сигурност времето не е на наша страна. Защото врагът взема решение по кое време и къде да ви нападна и какъв брой дълго ще продължи спорът. Украйна, за жалост, се убеди в това. Готови ли сме? Отговорът е Да! Това е главната ни задача - да бъдем готови. Ако това се случи през днешния ден, тогава би трябвало да се борите с това, което имате. Винаги е композиция от това да сте готови за през днешния ден и в това време да подобрявате опциите за бъдещето ", съобщи Бауер.

Адмиралът означи още, че от 2016 година Алиансът е разширил наличието си в Балтика, а с експлоадирането на пълномащабна война – и в Словакия, Унгария, Румъния и България. " Сега имаме осем такива бойни групи с размер на батальон, които при нужда могат да бъдат обединени в бригада. Съответните страни непрестанно работят по този механизъм. Ако са нужни повече, тогава ще го обмислим. Но към този момент това е задоволително “, означи адмиралът.

В същото време Бауер уточни, че актуалната война има и други измерения, като киберпространството или офанзиви в космоса, а Русия също има способи да упражнява въздействие в Арктика, западната част на Атлантическия океан, Африка, Средиземно море, Черно море. Според него е неточност да се насочва вниманието единствено към източния фланг, тъй като руснаците не са единствено там. НАТО непрестанно следи техните дейности и при нужда реагира по съответния метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР