Страните от НАТО са подготвени за потенциален директен сблъсък с

...
Страните от НАТО са подготвени за потенциален директен сблъсък с
Коментари Харесай

Роб Бауер: НАТО е подготвен за пряк сблъсък с Русия

Страните от НАТО са готови за евентуален пряк конфликт с Русия.
Това съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в изявление за украинското издание АрмияInform.

По думите му, в Алианса са наясно с смяната в интернационален проект още от 2014 година, след съветската окупация на Крим. От 2019 година членките на НАТО започнаха да се връщат към напъните по груповата сигурност: трансформираха отбранителната си тактика, оперативното обмисляне, силите за осъществяване на дилемите.

" Сега всички ние разбираме, че в изискванията на връщане към груповата сигурност времето не е на наша страна. Защото врагът взема решение по кое време и къде ще ви нападна и какъв брой дълго ще продължи спорът. Украйна, за жалост, се убеди в това. Готови ли сме ние? Отговорът е „ да “! Това е главната ни задача – да сме подготвени. Ако това се случи през днешния ден, тогава ще би трябвало да се сражаваме с това, което имаме. Това постоянно е композиция от днешната подготвеност и по едно и също време с това – възстановяване на опциите за бъдещето. " – разяснява адм. Бауер.

Той уточни, че от 2016 година Алиансът разшири наличието си в Балтика, а от началото на пълномащабната война - в Словакия, Унгария, Румъния, България.

Същевременно Бауер означи, че актуалната война има и други измерения като киберпространството или офанзивите в космоса, също така Русия има благоприятни условия за въздействие в Арктика, в западната част на Атлантическия океан, в Африка, Средиземноморието, Черно море.

По думите му, би било неточност напъните да се концентрират единствено на източния фланг, тъй като руснаците не са единствено там. НАТО непрекъснато наблюдава техните дейности и реагира при нужда.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР