Страните от НАТО, които са изпратили оръжия на Украйна, ще

...
Страните от НАТО, които са изпратили оръжия на Украйна, ще
Коментари Харесай

НАТО обмисля нова военна помощ за Украйна, засега без изтребители

Страните от НАТО, които са изпратили оръжия на Украйна, ще продължат да го вършат, с цел да се уверят, че Украйна има " това, от което се нуждае, когато се нуждае ", с цел да се отбрани от Русия. Това сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин във вторник, първият ден от двудневна среща на министрите на защитата на страните членки на алианса.

Тя се случва на фона на от ден на ден съветски офанзиви в Източна Украйна през последните дни. В понеделник генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг сподели, че съгласно него новата съветска атака, която се очакваше напролет, към този момент е почнала.

Остин заяви за спомагателна помощ, която страните, подкрепящи Украйна, са дали обещание да дават. Тя включва танкове, муниции и системи за противовъздушна защита, както и проекти за консолидиране на системите и образование на украинските войски.

Остин добави, че няма да разгласи изпращането на изтребители, които Украйна изиска от своите съдружници през последните седмици.

По негови думи сега няма признаци, че Русия струпва самолети за евентуална по-голяма въздушна офанзива, като добави, че Русия разполага със забележителен брой самолети в инвентара си и по тази причина западните съдружници са подчертали нуждата от изпращане на допустимо максимален потенциал за въздушна защита.

Остин сподели също, че се чака Украйна да организира атака напролет.

Той и военачалник Марк Мили , ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, припомниха, че първата годишнина от началото на непровокираното навлизане на Русия е идната седмица.

Мили сподели, че Русия изпраща новобранци и пленници " на неизбежна гибел " на бойното поле, до момента в който губи " стратегически, оперативно и тактически ".

Той сподели също, че броят на страните, които към този момент са дали обещание да изпратят танкове на Украйна, е повишен на 11, до момента в който 22 страни са дали обещание да изпратят бойни машини на пехотата, 16 изпращат артилерия и муниции, а девет - системи за противовъздушна защита.

По думите на Мили най-тежките боеве не престават да се водят край Бахмут, а украинските сили не престават да отблъскват офанзивите. " Бих го описал като война на безсилие. Руснаците търпят големи загуби ", сподели той.

Украински публични лица оповестиха по-рано във вторник, че съветската артилерия поразява цели по цялата фронтова линия в Донецк, в това число град Бахмут, който е основна цел за съветските сили. Според изказване на Генералния щаб на Украйна Русия е нанесла 32 въздушни удара и две ракетни офанзиви през миналото денонощие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР