Страните от НАТО да се въздържат от разширяване на Изток

...
Страните от НАТО да се въздържат от разширяване на Изток
Коментари Харесай

Китай призова НАТО да се откаже от разширяване на Изток

Страните от НАТО да се въздържат от разширение на Изток – подобен апел насочи в изявление за ТАСС китайският дипломат в Русия Чжан Ханхуей.

Дипломатът посочи, че експанзията на алианса в Източна Европа е основната причина за изострянето на спора в Украйна.

“НАТО трябваше да престане да съществува след края на Студената война, само че вместо това разпали огъня на сепаратизма и унищожи стабилността в Косово, Либия и Афганистан. Наруши реда в Европа и стана главната причина за украинската рецесия. Фактите са, че където и НАТО да протегне дяволските си лапи, там няма мир ”, посочи дипломат Чжан.

“Призоваваме ги да бъдат в крайник с времето, да се вслушват в справедливите апели на страните от Азиатско-тихоокеанския район за мир и развиване, да коригирират неправилните си усещания и да се въздържат от разширение на Изток ”, сподели китайският посланик.

По неговите думи Азиатско-тихоокеанският район е територия на съдействие и развиване, а не шахматна дъска за геополитически игри, а стъпването в Азия изрично не устоя на никаква рецензия от позиция на интернационалното право.

“НАТО се отклони от задачите на Устава на Организация на обединените нации за поощряване на другарските връзки сред народите и подсилване на всеобщия мир. Въпреки стабилността в Азиатско-Тихоокеанския район, НАТО упорства да организира военни учения и да разпростира така наречен “операции за независимост на корабоплаването ” в района, което подклажда напрежение и основава борба сред лагерите ”, съобщи китайският дипломат в Москва.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР