Страните от Г7 са готови с ново споразумение за приемане

...
Страните от Г7 са готови с ново споразумение за приемане
Коментари Харесай

Г7 ще се съгласи на общи принципи и правила за AI

Страните от Г7 са подготвени с ново съглашение за приемане на общи правила за развиването на изкуствен интелект (AI). Те могат да станат факт още тази седмица и даже още през днешния ден, оповестява Reuters.

Документът ще е с непринуден темперамент, т.е. фирмите в страните от Г7 ще са призовани да го поддържат и съблюдават, само че няма да има санкции, в случай че не го вършат. Той ще е самобитна насочна точка за по-нататъшните регулации в сферата.

По документа се работи от май т.г. В него ще има насоки за фирмите и организациите, по какъв начин да създават и употребяват AI по метод, който е безвреден, предпазен и с високо равнище на доверие. Той ще покрива множеството AI системи и има за цел да стимулира добиване на изгодите от технологията и ограничение на рисковете.

За задачата подкрепилите го ще поемат отговорност интензивно да търсят евентуалните опасности, които техните AI планове могат да породят и да оферират ограничения за предотвратяването им. Също по този начин ще се планува фирмите да изготвят и подхващат ограничения и стъпки, които да употребяват при положение на случай с AI или корист с логаритмите им откакто те бъдат пуснати на пазара.

Очаква се Европейски Съюз също да поддържа разпоредбите. Съюзът също така напредва с създаването на собствен Закон за изкуствения разсъдък, който се чака да бъде признат до края на тази година. Вера Юрова, еврокомисарят по цифровото развиване на Европейски Съюз, разгласи по-рано този месец, че сходни правила, каквито ще предложи Г7, ще са добра основа за гарантиране на сигурността и ще са " мост " до въвеждането на настоящи регулации.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР