Страните от Г-7 потвърдиха днес своята непоклатима подкрепа за Украйна.

...
Страните от Г-7 потвърдиха днес своята непоклатима подкрепа за Украйна.
Коментари Харесай

Страните от Г-7 твърдо зад Украйна - толкова дълго, колкото е необходимо

Страните от Г-7 потвърдиха през днешния ден своята непоклатима поддръжка за Украйна. Това стана на среща на министрите на външните работи на страните от групата в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В взаимно официално съобщение след диалозите страните от Г-7 дадоха обещание " непоколебима взаимност с Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".

По-рано през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести в Мюнхен, че Русия не би трябвало да бъде оставяна да завоюва войната.

" Най-големият риск за всички е (руският президент Владимир) Путин да завоюва. Ако Путин победи в Украйна, посланието за него и други властнически водачи ще бъде, че може да употребяват мощ, с цел да получат това, което желаят ", аргументира се Столтенберг в изявление на форума.

Стотици хора в това време демонстрираха през днешния ден по улиците на Мюнхен. Някои от тях показаха поддръжка за Украйна, а други се оповестиха срещу доставките на оръжия за страната, обобщава Агенция Франс Прес.

По американски оценки съветските въоръжени сили са изгубили към 200 хиляди души от началото на войната в Украйна преди близо една година, съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от ДПА.

Това число включва както убитите, по този начин и ранените.

Вчера Белият дом сподели, че единствено съветската частна военна компания " Вагнер " е изгубила над 30 хиляди индивида в Украйна.

При това цената за Русия не се лимитира единствено да военните жертви, акцентира Блинкън на Мюнхенската конференция по сигурността. Той означи, че " над един милион руснаци са напуснали страната си, тъй като не желаят да бъдат част от тази война и не са съгласни с посоката, в която тя е поела ". Освен това най-малко 1000 компании стопираха да вършат бизнес в Русия, защото се притесняват, че това би навредило на техния имидж, добави държавният секретар на Съединени американски щати.

" Вижте какво се случи, какво аргументи (руският президент Владимир) Путин на личната си страна ", сподели в умозаключение Блинкън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР