Страните от Г-20 започнаха безпрецедентна инициатива по време на срещата

...
Страните от Г-20 започнаха безпрецедентна инициатива по време на срещата
Коментари Харесай

Меркел ще бори мигрантската вълна от Африка с инвестиции

Страните от Г-20 започнаха невиждана самодейност по време на срещата на върха в Хамбург за битка с бедността в Африка. Въпреки че критиците дефинираха проекта като "половинчат ". Идеята е на немския канцлер Ангела Меркел. Тя предлага в началото 7 африкански страни да бъдат подкрепени с промени и да получат техническа помощ, с цел да привлекат нови частни вложения. Повече от половината от африканците са на възраст под 25 години, а се чака популацията да се удвои доникъде на века, което значи, че икономическият напредък и работните места ще са от значително значение за младежите. Партньорските страни на Германия са Гана, Кот д`Ивоар, Тунис, Етиопия, Мароко, Руанда и Сенегал. Много надалеч по-бедни народи като Нигер или Сомалия към този момент не са в листата, съобщи БГНЕС.

" Ние сме подготвени да помогнем на заинтригуваните африкански страни и да призовем други сътрудници да се причислят към самодейността ", сподели Г-20 в окончателното си официално съобщение. Планът, както и многонационалните начинания за подкрепяне на рисковите групи, селските региони и насърчаването на бизнеса с възобновима сила, биха спомогнали за справяне с бедността и неравенството като съществени аргументи за миграцията. Групата за битка с бедността ONE съобщи, че инвестицията " дава обещание доста, само че някои сътрудници от Г-20 пропуснаха диалозите по тематиката и не съумяха да допринесат за нея ". " Крехките основи би трябвало да бъдат укрепени и усъвършенствани, изключително за по-уязвимите страни в Африка ", допълват от организацията.

Джейми Дръмънд от групата съобщи, че " това ще бъде най-африканският век и канцлерът Меркел желае от Г-20 поддръжка, само че вътрешните междуособици разделят групата и в този аспект. Според Oxfam пък проектът " се основава на рисково наивното съмнение, че стимулирането на частните вложения автоматизирано ще помогне на най-бедните на континента ".

Над 100 000 души, множеството от които имигранти от Субсахарска Африка, започнаха рисковото пътешестване до Европа през Средиземно море, до момента в който миграционната рецесия не демонстрира никакви признаци на заслабване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР