Страните от Европейския съюз ще спрат вноса на руски петрол

...
Страните от Европейския съюз ще спрат вноса на руски петрол
Коментари Харесай

Урсула: До 6 месеца се отказваме от руския петрол

Страните от Европейския съюз ще спрат вноса на съветски нефт и рафинирани артикули, сподели в сряда ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, предлагайки шести кръг от наказания против Москва поради войната в Украйна.

„ Ще прекратим доставките на недопечен нефт от Русия в границите на шест месеца и рафинирани артикули до края на годината “, сподели Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент, което провокира овации от страна на депутатите. „ Това ще бъде цялостна възбрана за импорт на целия съветски нефт, морски и тръбопроводен, недопечен и пречистен.

" Няма да е елементарно. Някои държави-членки са мощно подвластни от съветския нефт. Но ние просто би трябвало да работим върху това ", сподели фон дер Лайен за предлагането, което изисква утвърждение от всички 27 страни от Европейски Съюз, с цел да влезе в действие.

Пред Европейския парламент ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че новите наказания се планува да обиден най-голямата съветска банка Сбербанк, както и високопоставени военнослужещи, направили военни закононарушения в Буча и при обсадата на Мариупол. По нейните думи глобите плануват три съветски малките екрани, които не бяха посочени съответно, да не популяризират програмата си в Европейски Съюз нито в ефир, нито онлайн.

Фон дер Лайен съобщи, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да заплати висока цена за жестоката експанзия против Украйна. Искаме Украйна да завоюва тази война, само че и да бъде способна да се възвърне по-късно. Трудно е да се плануват нужните суми - евентуално ще бъдат нужни неколкостотин милиарда евро по оценки на експерти, добави тя. Председателят на Европейска комисия предложи на евродепутатите да стартира работата по подготовката за бъдещото възобновяване на Украйна след войната.

ТЕМА преди 23 минути 389 преди 2 часа 603 преди 2 часа 1064
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР