Страните от Европейския съюз подкрепиха 9-ия пакет санкции срещу Русия,

...
Страните от Европейския съюз подкрепиха 9-ия пакет санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Страните от ЕС договориха нови санкции срещу Русия

Страните от Европейския съюз поддържаха 9-ия пакет наказания против Русия, препоръчани от Европейската комисия поради нашествието в Украйна.

Мерките на Брюксел засягат близо 200 физически лица и три съветски банки. Предвидена е цялостна възбрана на преводите на Регионалната банка за развиване. Освен това ще бъдат наложени ограничавания, свързани с излъчването на 4 съветски малките екрани, вложенията в минното дело и износа на електроника, която може да бъде употребена от съветската войска за произвеждане на оръжия.

До момента Европейският съюз е глобил над 1200 лица и близо 120 организации. Блокът се готви да ограничи цените на съветския газ.

Държавите членки се споразумяха да дават 18 милиарда евро на Украйна, откакто по-рано през седмицата Унгария смъкна ветото върху финансирането. Украинският президент Володимир Зеленски назова мярката " доста добър резултат ".
Тази година Европейският съюз поддържа Украйна финансово с 19.7 милиарда евро. И още веднъж с помощта на чешкото председателство нашето предложение за спомагателни 18 милиарда за 2023-та беше признато. Европейският съюз е на напред във времето в поддръжката към своя комшия. Така би трябвало да бъде и отсега нататък.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Междувременно от Съединени американски щати постановиха наказания на съветския предприемач Владимир Потанин и на комерсиалната банка " Росбанк ", която се допуска, че той е придобил по-рано тази година. Ограничения са наложени и на 17 компании, свързани с банката ВТБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР