Страните от Европейския съюз не постигнаха днес споразумение за преразпределянето

...
Страните от Европейския съюз не постигнаха днес споразумение за преразпределянето
Коментари Харесай

В Евросъюза не се разбраха за преразпределянето на 10 милиона ваксини

Страните от Европейския съюз не реализираха през днешния ден съглашение за преразпределянето на 10 милиона дози ваксини против, откакто няколко страни се оплакаха от незаслужено отношение, съобщи ДПА. В основата на разногласието е забавянето на доставките от AstraZeneca, което  докара до претенциите на някои страни членки да получат 10 милиона спомагателни дози от имунизацията на Pfizer/BioNTEch, написа.
Вместо да се стигне до единно решение, Австрия, Словения и Чехия се отхвърлиха от подялбата на 10-те милиона дози, които " Пфайзер " и " Бионтех " дадоха обещание да доставят до края на юни. Трите страни взеха решение да получат своя дял по съществуващата към този момент пропорционална калкулация, а останалите 24 страни-членки ще си поделят дозите по по-солидарен метод, следва от реализирано през днешния ден политическо съглашение сред непрекъснатите представители на страните членки на Европейски Съюз. Според него пет нуждаещи се страни ще получат по-голям дял, в сравнение с биха получили при естествения симетричен режим.
 Ваксинираните с Pfizer/BioNTech и Moderna не популяризират COVID-19 Ваксинираните с Pfizer/BioNTech и Moderna не популяризират COVID-19
Хората, които са ваксинирани с имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna не популяризират COVID-19. Това сочи ново изследване, извършено...
Например, Германия ще получи 1,3 милиона от тези 10 милиона дози, вместо 1,8 млн., които би взела по пропорционалните сметки. Допълнителни количества ще бъдат преразпределени за България, Хърватия, Словения, Латвия и Естония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР