Страните от ЕС ще създадат работна група за оценка на

...
Страните от ЕС ще създадат работна група за оценка на
Коментари Харесай

Работна група на ЕС за оценка на ситуацията с доставките на газ е насрочена за 5 май в София

Страните от Европейски Съюз ще основат работна група за оценка на обстановката с доставките на газ за потребителите в общността, като първата среща е планувана за 5 май в София.

Това заяви френският министър на околната среда Барбара Помпили на конференция след срещата на министрите в Брюксел. " Проучихме обстановката във връзка с доставките на газ за Полша и България.

Моите сътрудници от тези страни показаха, че в близко бъдеще няма да бъдат изправени пред риск от спиране на доставките на газ за потребителите и индустрията. Следим от близко обстановката и за задачата ще бъде основана районна работна група.

Първата среща е планувана за 5 май в София ", съобщи Помпили. Освен това Помпили съобщи, че министрите на Европейски Съюз, отговарящи за енергетиката, са осъдили прекратяването на доставките на газ от Русия за Полша и България, откакто тези страни са отказали да заплащат за газа в рубли.

" По време на днешната среща министрите потвърдиха още веднъж единството и солидарността на всички страни от Европейски Съюз пред новите провокации. На първо място, всички ние изрично осъждаме едностранното решение на " Газпром " да спре доставките на газ за Полша и България ", сподели тя.

Помпили съобщи, че представители на всички страни от Европейски Съюз са декларирали, че " би трябвало да се наложат наказания и да се съблюдават изискванията на договорите в евро ". " Всички снабдители би трябвало да извършват отговорностите си по контракта ", акцентира тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР