Страните от ЕС преговарят за пореден транш от военна помощ

...
Страните от ЕС преговарят за пореден транш от военна помощ
Коментари Харесай

ЕС готви нов пакет от 500 милиона евро военна помощ за Украйна

Страните от Европейски Съюз договарят за следващ транш от военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Миналата седмица стана известно, че. 

Ветото на Будапеща провокира отвращение измежду дипломатите от Европейски Съюз, защото за него няма друго опрощение също така, че е в интерес на Русия, написа в. " Украинска истина ".

Европейски Съюз обаче има авариен проект - той към този момент беше употребен, когато макрофинансова помощ за Украйна при започване на декември 2022 година

Тогава Европейският съюз одобри решение, което да разреши тази помощ да бъде предоставена, заобикаляйки Унгария. Това беше задоволително за Унгария да отстъпи и в последна сметка помощния пакет беше утвърден от 27-те страни членки.

И в този момент, в случай че Будапеща не се откаже от ветото си, Европейски Съюз може да вземе сходно, допускат източници на RMF FM от Брюксел. " Трудно е за дребна проруска страна, която има изключения от всички наказания, да диктува позицията на целия Европейски Съюз " , съобщи един от тях.

Преди началото на срещата обаче Жозеп Борел , висш представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика и политиката на сигурност, изрази вяра, че ще бъде реализирано съглашение.

Според източник на Ройтерс Европейски Съюз работи и по десетия пакет от антируски наказания , който би трябвало да влезе в действие през февруари.

Подробностите за пакета ще бъдат оповестени по-късно, само че към този момент е известно, че наред с други неща се разисква, за възобновяване на Украйна след войната. Те се правят оценка в размер на 300 милиарда евро.
 Санкции ли? През 2022 година Русия спечелила от газ и нефт 28% повече
Санкции ли? През 2022 година Русия спечелила от газ и нефт 28% повече

Или 2,5 трилиона рубли през 2022 година - малко под 34 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР