Страните от ЕС не са единодушни за налагането на забрана

...
Страните от ЕС не са единодушни за налагането на забрана
Коментари Харесай

Страните от ЕС не се разбраха за визите на руснаците

Страните от Европейски Съюз не са единомислещи за налагането на възбрана за издаване на туристически визи на съветски жители. Германският канцлер Олаф Шолц се разгласи срещу концепцията, която в други страни от Евросъюза набира известност.

" Това не е войната на съветския народ. Това е войната на Путин и би трябвало да сме пределно ясни по този въпрос ", съобщи Шолц по време на скандинавската си обиколка. " Много хора бягат от Русия, тъй като не са съгласни с режима ", акцентира той.

През последните седмици Финландия и Естония приканват за общ метод в целия Европейски Съюз за справяне с казуса с руснаците, възползващи се от " малка врата " в глобите, която им разрешава да пътуват по суша в Европейски Съюз.

Финландският министър председател Сана Марин, която поддържа възбраната за издаване на туристически визи, съобщи в Осло, че това е тематика, която Европейски Съюз би трябвало да разиска.

А министър-председателят на Естония Кая Калас написа неотдавна в Туитър, че " визитата в Европа е привилегия, а не човешко право. " И прикани " да прекратим туризма от Русия в този момент ".

Очаква се външните министри на страните от Европейски Съюз да обсъдят тематиката на годишната си среща в Чехия в края на август. Изявлението на Шолц обаче подсказва, че на този стадий възбраната би била малко евентуална без поддръжката на Германия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР