Страните от ЕС изразиха подкрепата си за Франция в кризата

...
Страните от ЕС изразиха подкрепата си за Франция в кризата
Коментари Харесай

ЕС подкрепя Франция в кризата за подводниците

Страните от Европейски Съюз показаха поддръжката си за Франция в рецесията за подводниците, която я опълчва на Съединени американски щати. Това заяви посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел, който е в Ню Йорк за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

Министрите на външните работи на 27-те, събрали се отвън формалната стратегия на сесията, показаха ясно тяхната взаимност с Франция и ясна поддръжка за нея, сподели Борел. Според него европейците са сметнали, че френско-американският спор към Индо-Тихоокеанския алианс сред Съединени американски щати, Англия Австралия не е двустранен въпрос, а визира целия Европейски Съюз. Борел изрази страдание, че всичко това не върви в посока на по-голямо съдействие в Индо-Тихоокеанската зона.

На 15 септември Съединени американски щати, Англия и Австралия оповестиха ново стратегическо партньорство, с цел да се опълчват на Китай. Но в рамките му Австралия се отхвърли от огромен контракт с Франция за френски стандартни подводници, което разгневи Париж и провокира и реакции от Брюксел. Европейците останаха с чувството, че са били пренебрегнати от президента демократ Джо Байдън, тъкмо както едно време ги игнорираше и Доналд Тръмп.

И ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разкритикува неналичието на преданост и на бистрота на Съединени американски щати в рецесията с подводниците, която ги опълчи на Франция, съобщи Франс прес.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР