Страните от ЕС дадоха зелена светлина на първия по рода

...
Страните от ЕС дадоха зелена светлина на първия по рода
Коментари Харесай

Страните от ЕС дадоха зелена светлина на първия по рода си закон за изкуствения интелект

Страните от Европейски Съюз дадоха зелена светлина на първия по рода си закон за изкуствения разсъдък.  Съветът на Европа е подготвен с окончателния текст.

" Изкуственият разсъдък е тук, с цел да усъвършенства живота ни, както аз обичам да споделям. Да, ще има приложение и при военните. Нормално, военните постоянно са с едни гърди при тези разработки. Ще употребяват повече изкуствен интелект ”, разяснява Светлин Желев, гл. редактор на уебсайт за технологии, представен от " Нова телевизия ".

Според него при водене на военни дейности ще има по-малко жертви, тъй като ще се усъвършенства точността.

„ Общо взето Европейски Съюз е най- напред с тази материя. В Съединени американски щати технологиите постоянно са били оставяни да се развиват малко повече без да бъдат контролирани и може би неслучайно там се получават най-големите софтуерни пробиви ”, изясни още Светлин Желев.

По-големите софтуерни компании са точно в Съединени американски щати.

„ Трябва да има регулации, само че би трябвало да е доста деликатно, с цел да не спрем развиването. Нещата толкоз бързо се развиват, че регулациите не могат да догонят това, което се случва в действителния свят, само че особено за изкуствения разсъдък за регулации се заприказва даже и в Съединени американски щати ”, добави Светлин Желев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР