Страните от БРИКС все още не са формирали достатъчно обща

...
Страните от БРИКС все още не са формирали достатъчно обща
Коментари Харесай

Руски експерт: Твърде рано е страните от БРИКС да разширяват организацията

Страните от БРИКС към момента не са формирали задоволително обща икономическа политика, чийто най-съществен детайл би трябвало да бъде нова парична и финансова система, с цел да одобряват нови страни в организацията. Това мнение изрази във вторник ръководителят на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените (РСПП) Александър Шохин, оповестява finmarket.ru.

" Ако преглеждаме БРИКС като такава опция (на западния модел на международната икономика), почтено казано, моето персонално мнение е, че нямахме време да превърнем БРИКС в ефикасен механизъм за образуване на нови правила на международната търговия, заплащане и сетълмент връзки, различна финансова система и така нататък, а започнахме да се занимаваме с разширение ", сподели той, говорейки на пленарната сесия на Международния конгрес на Финансовия университет.

За Шокин би било по-добре петте настоящи членки да разработят разпоредбите на играта и да се причисляват към нови членове като членове, които се причисляват не към организацията, а към разпоредбите на играта.
 БРИКС се уголемява с още 6 страни
БРИКС се уголемява с още 6 страни

Решенията от срещата " на върха " в Йоханесбург

Той означи, че процесът на намиране на консенсус е сложен и при настоящия състав на БРИКС ( " даже в случай че приказваме за ползите на Индия и Китай в основаването на различна парична и финансова система, виждаме, че това не е елементарен въпрос " ), ще бъде още по-трудно да се образуват общи правила с такива участници като Иран или Етиопия.

" Всъщност би било добре за нас да имаме Индонезия като член на БРИКС, тъй като Индонезия е един от тези образци за растяща стопанска система, учредена на композиция от остарели правила - евтини трудови запаси и софтуерен напредък, основан, наред с други неща, на най-новите софтуерни решения, в това число роботизация, изкуствен интелект и така нататък ", разказа желания вектор на разширение на БРИКС ръководителят на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените.
 Бразилия не желае БРИКС да се уголемява - повода
Една страна от БРИКС не желае организацията да се уголемява - повода

По неофициални данни, има към 20 страни кандидатки за присъединение

Шохин илюстрира вероятната неустойчивост при вземането на решения от страна на новите евентуални членки на БРИКС с образеца на Аржентина, където този път на власт пристигна новият президент Хавиер Херардо Майли, който е срещу влизането на страната в организацията.

" Разширяване? Е, дано вземем Аржентина. Образно казано преди дни Аржентина беше оповестена за нов член, т.е. можеше да стане нов член от 1 януари. Сега разбираме, че има превръщане на позицията на 180 градуса ".

" Струва ми се, че нашето председателство на БРИКС би трябвало да има за цел да се опитаме да реализираме оптимален прогрес в оформянето на разпоредбите на играта в тази организация, тъй че да могат да бъдат препоръчани различни системи и на първо място, несъмнено, различни парични, финансови и разплащателни системи ", заключи позицията си Шохин по отношение на дилемите, които стоят пред организацията.

Припомняме, през август страните членки на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) взеха решение да поканят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ да станат пълноправни членове на организацията от 1 януари 2024 година. От идната година председателството на БРИКС минава от Южна Африка към Русия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР