Страните от БРИКС, подкрепени от други държави поведоха движение в

...
Страните от БРИКС, подкрепени от други държави поведоха движение в
Коментари Харесай

БРИКС: Отдръпването от долара няма да е лесна задача

Страните от БРИКС, подкрепени от други страни поведоха придвижване в посока да оспорят превъзходството на щатския $. За да реализира тази цел, обединението работи по основаването на лична валута, която може да е подкрепена от злато.

Южноафрикански министър обаче предизвести групата да работи внимателно и да заобикаля вземането на прибързани решения.

По време на изявление в Кейптаун, Наледи Пандор, южноафриканският министър на интернационалните връзки и съдействието, акцентира нуждата водачите на БРИКС да вземат участие в задълбочени полемики по въпроса.  

Освен това министърът призна обстоятелството, че Южна Африка държи забележителна част от дълга си в щатски долари, което значи, че би трябвало да подходи отговорно към всевъзможни полемики към смяната на актуалната система. По време на изявление Пандор съобщи:

Със забележителния си регистриран дълг Южна Африка евентуално ще предприеме прехода към валутата на БРИКС по-бавно от останалите.

Пандор добави още:

Общото население на страните от БРИКС е близо 3.2 милиарда души. Това съставлява 40% от международното население и обезпечава съвсем една трета от международното икономическо произвеждане.

По този метод това е една от най-значимите стопански групи в международен мащаб. Освен това към 24 страни са показали интерес да одобряват и да правят търговия, употребявайки валутата на БРИКС.

Някои разискват вероятността валутата на БРИКС да размени щатския $ като преобладаваща международна валута, само че други считат, че това може да отнеме известно време.

Възможно е доларът да продължи да бъде преобладаващата международна валута за нескончаем интервал от време, даже и след въвеждането на валутата на БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР