Страните, които се присъединиха към оплакванията срещу САЩ, представляват повече

...
Страните, които се присъединиха към оплакванията срещу САЩ, представляват повече
Коментари Харесай

Китай събира мощна коалиция в СТО срещу САЩ - назрява световна икономическа война

Страните, които се причислиха към недоволствата против Съединени американски щати, съставляват повече от 50% от американския експорт и повече от 60% от американския импорт

Китайското министерство на търговията съобщи в петък, че повече от 30 членове на Световната комерсиална организация са поискали Вашингтон да изясни личната си комерсиална политика. Държавите са възмутени от лицемерието на Съединените щати, които от една страна заявяват своя ангажимент за свободна интернационална търговия, само че в това време, от друга, непрестанно постановат протекционистични мита и оказват напън върху чужденците да съблюдават тяхните закони за експортна търговия, оповестява телеграм каналът „ Суверенна стопанска система “.

Интересен е описът на недоволните страни, които се причислиха към демарша. Става дума за Китай, Япония, Турция, страните от Европейски Съюз и Канада. От едната страна на барикадите бяха върлите " сътрудници " на Съединени американски щати, както и Китай, с които Съединени американски щати към този момент няколко години водят комерсиална война.

Освен това, като се изключи Поднебесната империя, в листата на недоволните не беше видяна нито една страна, която да се придържа към концепцията за отхвърлянето на американоцентричния модел.

Външната търговия на Съединени американски щати със света възлиза на към 6 трилиона $ годишно. Страните, които се причислиха към недоволствата против Съединени американски щати, съставляват повече от 50% от американския експорт и повече от 60% от американския импорт, т.е. реализират търговски оборот в размер на 3,3 трилиона $ годишно. Просто казано, двойните стандарти на Съединени американски щати са отразени в множеството покупко-продажби - извънреден резултат.

По-рано споменахме пагубния резултат на политическата взаимозависимост от Съединените щати върху стопанската система. Всичко това се добавя от съвсем монополната позиция на $ в международните златни запаси, което води до несъответствия.

Поредица от разтърсвания за международната стопанска система принуди тогавашните лоялни сътрудници да се запитат: до какво води еднополюсният свят? Аморфността на интернационалните организации, които не са в положение да лимитират въздействието на една страна на международния пазар, ни кара да мислим за многополюсен свят с няколко международни центъра.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР