Страните, които подкрепят материално руската война в Украйна, ще бъдат

...
Страните, които подкрепят материално руската война в Украйна, ще бъдат
Коментари Харесай

Г-7 предрече сериозни последствия за страните, които помагат на Русия в Украйна

Страните, които поддържат материално съветската война в Украйна, ще бъдат изправени пред " съществени последици ". Такова предизвестие насочиха външните министри на страните от Групата на седемте (Г-7).

След двудневни диалози в Япония министрите от седемте най-големи стопански системи в света потвърдиха уговорката си за усилване на глобите против Москва, координирането им и цялостното им използване. А третите страни, които подкрепят страната агресор като заобикалят глобите или доставят оръжия, ще понесат своите последици.

" Повтаряме апела си към третите страни да спрат да подкрепят войната на Русия. В противоположен случай ще се изправят пред тежки последици. Ще засилим координацията си за попречване и реагиране на трети страни, доставящи оръжия на Русия, и ще продължим да подхващаме дейности против тези, които поддържат материално войната на Русия против Украйна ", се споделя в общо изказване на групата.

Министрите осъдиха и продължаващата окупация на атомната електроцентрала в Запорожие от страна на Русия, " която може да докара до евентуално тежки последствия за нуклеарната сигурност и сигурност ", както и " безотговорната нуклеарна изразителност ", изразяваща се в съветските закани за разполагане на нуклеарни оръжия в Беларус.

Министрите показват поддръжката си за продължаващите старания на Международната организация за атомна сила (МААЕ) за стабилизиране на продължаващата обстановка към електроцентрала. В началото на април генералният шеф на МААЕ, посети обекта в Запорожие, с цел да оцени сигурността и сигурността от първа ръка.

Критики против Китай

Г-7 разкритикува натиска на Китай по отношение на Тайван и се съгласиха, че мирът и сигурността в Тайванския пролив са от решаващо значение.

" Напомняме на Китай нуждата да съблюдава задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации и да се въздържа от закани, насила, заплашване и потребление на мощ ", се споделя в изказването на групата, в която вземат участие Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония.

Говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин съобщи, че позицията на Г-7 жестоко се намесва във вътрешните работи на страната и я дискредитира.

Изявленията са " цялостни с надменност и предубеждения против Китай ", съобщи той и прикани страните " да се замислят върху личните си проблеми ".

" Трябва да се откажем от манталитета на Студената война и идеологическите предубеждения, да спрем да се отнасяме снизходително и да сочим с пръст другите страни и да спрем изкуствено да сътворяваме борба и разделяне в интернационалната общественост ", сподели китайският представител.

Пекин, който преглежда Тайван като китайска територия, не се е отказал от потреблението на мощ за завладяването на демократично управлявания остров. Само преди седмица той стартира военни образования наоколо до острова в символ на предизвестие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР