Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес регламент, който ще

...
Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес регламент, който ще
Коментари Харесай

Преводите в евро в ЕС ще стават за 10 секунди. България ще почака

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден правилник, който ще направи вероятни незабавните заплащания в евро за потребителите и бизнеса в Европейски Съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн.

Така всеки ще може да трансферира пари за не повече от 10 секунди. Това ще става когато и да е на денонощието, в това число в извънработно време, освен в една страна, а сред разнообразни страни членки.

Същевременно регламентът взема поради особеностите на страните от Европейски Съюз, които не са в еврозоната. Сред тях е и България.

От доставчиците на платежни услуги като банките, които обезпечават общоприети кредитни преводи в евро, ще се изисква да оферират услугите изпращане и приемане на незабавни заплащания в европейска валута. Ако има такси, те не би трябвало да надвишават тези за общоприети кредитни преводи.

Новите правила ще влязат в действие след временен интервал - по-кратък в еврозоната и по-дълъг отвън нея. Страните, които още не са въвели еврото, ще се нуждаят от повече време, с цел да се пригодят към изискванията. Това надлежно се отнася и за България.

Доставчиците на незабавните платежни услуги ще би трябвало да удостоверяват, че IBAN и името на бенефициента са верни. Така платецът ще бъде предизвестен за вероятни неточности или машинация, преди транзакцията да бъде осъществена. Изискването ще важи и за елементарните преводи.

В регламента е включена и уговорка, съгласно която Европейската комисия ще би трябвало да показа отчет с оценка на таксите за заемите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР