Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес формално препоръката на

...
Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес формално препоръката на
Коментари Харесай

ЕС удължи с една година намаленото потребление на газ

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден официално рекомендацията на Европейската комисия, насърчаваща страните да продължат пониженото ползване на газ до март 2025 година

Намалението е минимум с 15 на 100 в съпоставяне със междинното ползване в интервала от 1 април 2017 година до 31 март 2022 година

Препоръката ще помогне на страните от Европейски Съюз да подхващат нужните ограничения за сигурност на доставките до транспонирането на директивите за енергийната успеваемост и за възобновимите източници през 2025 година И двете наставления ще доведат до структурирано понижаване на търсенето в близко бъдеще, като в същото време бъдат реализирани задачите на Европейски Съюз за декарбонизация.

Предишният правилник за ограниченията за понижаване на търсенето на " синьо гориво " бе признат през 2022 година Това бе незабавен отговор на енергийната рецесия, породена от съветската експанзия в Украйна. Действието на регламента бе удължено с една година през 2023 година и важги до 31 март т.г. 

Благодарение на ограниченията за понижаване на търсенето Европейски Съюз съумя последователно да понижи с 65 милиарда кубика потреблението на съветски газ през 2023 година, най-много в семействата и промишлеността.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР