Страните членки на ООН приеха правно необвързващия глобален пакт за

...
Страните членки на ООН приеха правно необвързващия глобален пакт за
Коментари Харесай

В Мароко приеха глобалния пакт за мигрантите

Страните членки на Организация на обединените нации одобриха правно необвързващия световен пакт за по-добро ръководство на потоците от мигранти . Това разгласи външният министър на Мароко, макар че пактът беше подсилен от по-малко държавни управления спрямо тези, които преди този момент работеха по предлагането, осведомят международните информационни организации.

Външният министър на Мароко Насър Бурита разгласи решението като хазаин на конференцията на Организация на обединените нации в Маракеш.

 Повече от 150 страни разискват Пакта за миграцията в Маракеш
Повече от 150 страни разискват Пакта за миграцията в Маракеш

България е измежду страните, които не поддържаха документа

През юли всички 193 страни членки на Организация на обединените нации, като се изключи Съединени американски щати, завършиха така наречен Глобален контракт за безвредна, законна и постоянна миграция , чиято цел е по-добро ръководство на миграцията.

Съединени американски щати се отхвърлиха от договарянията в края на предходната година, а по-късно Австралия, Австрия, Чехия, Доминиканската република, Унгария, Латвия, Полша, Словакия и България се отдръпнаха от процеса.

 България се въздържа от присъединение към Глобалния пакт за миграцията
България се въздържа от присъединение към Глобалния пакт за миграцията

Няма да имаме публични представители на конференцията в Маракеш

Не е ясно какъв брой страни са участвали в Маракеш. Според Организация на обединените нации броят на държавните управления, регистрирани късно в неделя, е бил повече от 150 .

Пактът е рамка за съдействие и има за цел да понижи незаконната миграция , да помогне за консолидираното на мигрантите и за тяхното връщане в родните им страни.

Ала макар че приветстват опитите на Организация на обединените нации да ръководи миграцията, правозащитници настояват, че пактът не стига задоволително надалеч, с цел да подсигурява правата на мигрантите .

 8 страни от Европейски Съюз отхвърлят световния пакт за миграция
8 страни от Европейски Съюз отхвърлят световния пакт за миграция

Словакия е следващата страна

" За страдание правно необвързващият Глобален пакт за миграцията прави използването му да е основано на положителната воля на страните , които го поддържат ", акцентират от " Амнести интернешънъл ".

След конференцията в Маракеш на 19 декемврни Общото заседание на Организация на обединените нации ще одобри резолюция, публично одобряваща съглашението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР