Страните членки на НАТО обсъждат въпроса за разширяване на техническите

...
Страните членки на НАТО обсъждат въпроса за разширяване на техническите
Коментари Харесай

НАТО може да използва ПРО в Румъния и Полша срещу руски ракети

Страните членки на НАТО разискват въпроса за разширение на техническите благоприятни условия на противоракетната си защита , в това число и детайлите от нея в Румъния и в Полша, за вероятно събаряне на съветски ракети след прекратяването на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег.

Информацията популяризира вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се на осведомени европейски източници, съобщи ТАСС.
 Военните на Русия наблюдават корабите на НАТО в Черно море
Военните на Русия наблюдават корабите на НАТО в Черно море

Британският унищожител " Дънкан " и канадската фрегата " Торонто " навлязоха в Черно море

По-рано през днешния ден се организира втората за годината среща на Съвета НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че няма пробив в договарянията с Москва за Договора.

Според американското издание става въпрос за разширение на техническите благоприятни условия на наземните комплекси за противоракетна защита Aegis Ashore в Румъния и Полша.

Не се изключва и разполагане в района на спомагателни радари и средства за противовъздушна защита против съветски крилати ракети. Вестникът разяснява, че сходни проекти могат да бъдат утвърдени от НАТО през 2019 година Изданието добавя, че измежду страните членки на Алианса може да в ъзникне ерес в връзките поради тази стъпка.
 Москва: НАТО се пробва да сложи на власт прозападни режими в съседките ни
Москва: НАТО се пробва да сложи на власт прозападни режими в съседките ни

Не е загадка за нас, че НАТО прочиства пътя за следени от Запада режими

Дискусиите за вероятното усилване на ПРО са в начален стадий, оповестява вестникът, базирайки се на източници от НАТО. Иначе Алиансът публично твърди, че не се организира разбор за реализиране на план за усилване на техническите благоприятни условия на ПРО и че противоракетната защита не е ориентирана към Русия.

Преди няколко дни Русия публично излезе от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег.

Вашингтон стартира процедура по излизане от Договора на 2 февруари , откакто неведнъж упреква Русия в нарушение на уговорките към съглашението. Президентът на Русия съобщи по-късно, че Москва дава отговор огледално на дейностите на Съединени американски щати и приключва осъществяването му.
 НАТО с ултиматум към Русия до 2 август
НАТО с ултиматум към Русия до 2 август

Русия има пет седмици да се върне към осъществяване на Договора

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР