Страните-членки на Европейския съюз осъдиха Хамас за това, че използва

...
Страните-членки на Европейския съюз осъдиха Хамас за това, че използва
Коментари Харесай

ЕС осъди Хамас и призова Израел за повече „хуманитарни паузи“

Страните-членки на Европейския съюз осъдиха " Хамас " за това, че употребява лечебни заведения и цивилни жители като " жив щит " във войната против Израел. По време на срещата на министрите на външните работи на блока висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел показа изказването, което издаде от името на 27-те страни, като демонстрация на единение след седмици на постоянно противоположни изказвания за това по какъв начин съюзът би трябвало да подходи към войната сред Израел и " Хамас ". 

 
В това изказване на 27-те държави-членки на Европейски Съюз ние желаеме незабавни паузи на боевете. Казвам това в множествено число. Не една единствена, а няколко паузи. Но това е цел. Тези незабавни паузи и филантропични коридори би трябвало да бъдат основани, с цел да се посрещне тежкото състояние на хората в Газа. Искаме от Израел да прояви оптималната въздържаност, с цел да избави живота на цивилното население. Осъждаме потреблението от Хамас на хора и лечебни заведения като щитове. Те би трябвало да освободят и израелските заложници.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че схваща импулса за преустановяване на огъня, само че добави, че " импулсите не са задоволителни, с цел да се подсигуряват сигурността и мира ". Бербок разяснява и помощта за Украйна, като увери, че Германия ще продължи да поддържа Украйна и предизвести, че съветският президент Владимир Путин " се радва прекомерно рано ", в случай че счита, че войната сред Израел и Хамас ще отклони вниманието на Европа от Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР