Страните-членки на Европейския съюз (ЕС) в петък се съгласиха да

...
Страните-членки на Европейския съюз (ЕС) в петък се съгласиха да
Коментари Харесай

ЕС също затваря граници за 7 държави заради новия COVID вариант

Страните-членки на Европейския съюз (ЕС) в петък се съгласиха да спрат пътническите полети от седем южноафрикански страни, като мярка против новия, евентуално по-опасен вид на ковид. Това заяви DPA, като цитира дипломатически източници.

Решението бе предстоящо. Европейската комисия (ЕК) предложи по-рано в петък да се активира така наречен " спешно прекъсване " и страните-членки го утвърдиха в границите на часове.

Засегнатите страни са Ботсвана, Есватини, Лесото, Мозамбик, Намибия, Южна Африка и Зимбабве, прецизират източниците. Пътуващите от тези страни също по този начин ще бъдат обект на строги условия за карантина и проби, съгласно съглашението, което беше доказано в Twitter от словенското председателство на Европейски Съюз.

Регулаторът на медикаментите в Европейския съюз разгласи, че следи изкъсо новия COVID-19 вид B.1.1.529, но е " прибързано " да се каже дали ще са нужни обновени ваксини за битка с него

Припомняме, че Световната здравна организация (СЗО) назова новия вид " Омикрон " (Omicron) и изрази угриженост. " Този ​​вариант има огромен брой разновидности, някои от които са тревожни ", се споделя в изказване на основаната в Женева организация. По-рано в петък СЗО сподели, че макар че са предложени ограничения, учредени на научни данни и оценки на риска, ограниченията за пътешестване сега не са целесъобразни.

Съединените щати към този момент постановиха ограничавания за пътешестване.  Те ще влязат в действие на 29 ноември, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Държавният глава още веднъж прикани за имунизиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР