Страните членки едва одобриха закона за авторското право, като така

...
Страните членки едва одобриха закона за авторското право, като така
Коментари Харесай

Няколко страни отхвърлиха новия закон за авторското право в ЕС

Страните членки едвам утвърдиха закона за авторското право, като по този начин се сътвори рецесия в Европейския парламент, който би трябвало да гласоподава този закон още веднъж.
Войната за промяната в европейското законодателство за авторското право стартира през септември 2016 година, когато Европейската комисия предложи да модернизира законодателството, с цел да е в крайник с цифровата епоха, като по този начин разпали сериозен спор сред софтуерните колоси, артистите и страните членки.
Преговарящите от Европейския Съвет и тези от Европейския парламент реализираха предварителна договорка предходната седмица, само че някои от страните гласоподаваха срещу това, оповестява източник в европейската комисия.
Италия, Полша, Люксембург, Холандия и Финландия гласоподаваха срещу и излязоха с общо изказване по въпроса.
Целта на промяната бе „ да симулира нововъведението, творчеството, инвестицията и основаването на ново съдържание”, споделят страните.
Въпреки това текста на договорката „ се проваля в това” и е „ стъпка назад” за Европейски Съюз, споделят те.
Германия поддържа договорката, само че изрази терзание, че договорката е изложена на риск, поради възходящата съпротива в Европейския парламент. Една от главните спънки за договорката е настояването на Европейски Съюз е YouTube и други платформи да отстраняват нелегално наличие употребявайки автоматизирани филтри.
Финалното гласоподаване в Народното събрание се чака да се състои през март или април, като резултата за момента е много нерешителен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР