Страни, които граничат на Русия, с компактни групи руско малцинство

...
Страни, които граничат на Русия, с компактни групи руско малцинство
Коментари Харесай

Тагарев: Напълно възможно е следващата седмица да изпратим на Украйна боеприпаси

Страни, които граничат на Русия, с компактни групи съветско малцинство на самата граница с Русия и надлежно има по-голям риск за тяхната сигурност те изрично от ден първи обезпечават военна помощ на Украйна и това по никакъв метод не е довело до смяна на техния статут, по този начин както и даването на военна помощ от наша страна няма да докара до смяна на нашия статут, съобщи пред БТВ някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

Припомняме, че с огромно болшинство от 175 депутати българският парламент реши страната ни да изпрати военна помощ на Украйна. Министерският съвет в период до един месец би трябвало да внесе в Народното събрание плана за даване на помощ, взеха решение депутатите.

„ Русия е оповестила НАТО за зложелател, всяка една страна член на алианса също. Русия сподели, че без значение от снишаването ни в много случаи не указва въздействие на нейните решения – спря газа, вкара името на България във взривяването на Кримския мост, изобщо не се преценява от това дали се опитваме да държим някаква по-мека позиция по отношение на нейните дейности. Ние сме зложелател за Русия, ние сме част от НАТО и като част от него имаме допустимо най-големите гаранции за сигурност и защита “, съобщи още той.

По думите на някогашния защитителен министър е изцяло допустимо идната седмица да изпратим на Украйна муниции.

„ Украйна има потребност от съществени количества муниции, които ние можем да предоставим и в случай че предоставим масирана помощ – муниции, артилерийски снаряди, мини, снаряди за ракетни системи за залпов огън в огромни размери, това може да бъде сензитивна помощ. Но не би трябвало да забравяме и нуждата от тежко въоръжение и това, че ние можем да го дадем “, сподели още Тагарев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР