Страни, граничещи с русия, където има близки руски малцинствени групи

...
Страни, граничещи с русия, където има близки руски малцинствени групи
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Ние сме врагове на Русия, ние сме част от НАТО и като част от НАТО имаме възможно най-голямата сигурност и отбрана - Топ новини

Страни, граничещи с русия, където има близки съветски малцинствени групи на границата с русия, тъй че рисковете за сигурността им са по-големи, те са дали военна помощ на украина недвусмислено от първия ден, което по никакъв метод няма да докара до смяна на статута им, тъкмо както нашите даването на военна помощ няма да промени нашия статут.

Това сподели пред „ Тази Собата “ някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

Припомняме, че българският парламент с болшинство от 175 народни представители реши страната ни да окаже военна помощ на Украйна.

„ Русия разгласи НАТО за зложелател, както и всеки член на алианса. Русия сподели, че макар нашето състрадание в доста случаи няма да повлияе на нейните решения – спря газта, употребява името на България за Бомбардировката на Кримския мост направи не взема поради дали сме се опитвали да заемем по-умерена позиция във връзка с дейностите й. Ние сме врагове на Русия, ние сме част от НАТО и като част от НАТО имаме допустимо най-голямата сигурност и защита “, сподели още той.

Според някогашния министър на защитата идната седмица е доста евентуално доставка на муниции за Украйна.

„ Украйна се нуждае от доста муниции, които можем да предоставим, и в случай че предоставим доста помощ – муниции, снаряди, мини, ракетни установки, това може да бъде сензитивна помощ. Но не би трябвало да забравяме нуждата от тежки оръжия и обстоятелството, че можем да го осигурим “, сподели Тагарев.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР