Странен случай на размяна на новородени бебета е установен в

...
Странен случай на размяна на новородени бебета е установен в
Коментари Харесай

Новородени бебета са разменени в Шейново, започва проверка на болницата

Странен случай на замяна на новородени бебета е открит в столичната АГ болница " Шейново ".

Майката на едно от тях се е усъмнила, че детето, което е изписано като нейно след раждането в болничното заведение, в действителност е сменено.

Родителите са решили да създадат ДНК-тест, който е потвърдил, че новороденото е на други хора. Размяната се е случила при изписването преди 2 месеца.

Според bTV - инспекцията е открила, че гривните на ръцете на децата и майките им са с разнообразни номера при освобождението им от болничното заведение.

По случая стартира следствие на няколко институции - от Софийска градска прокуратура, през ИА " Медицински одит " към Министерството на здравеопазването, до Столична община, която е едноличен притежател на капитала на болница " Шейново ".

Досъдебното произвеждане е формирано още на 14 декември, като се чака през днешния ден прокуратурата да даде повече информация за събраните данни по случая.
Проверява се дали личният състав на болничното заведение е позволил неволна неточност или подмяната е станала съзнателно. Според Наказателен кодекс: " Който съзнателно размени, скрие или подмятна малко дете или по различен метод укрие или размени гражданското положение на някого, се санкционира с отнемане от независимост до две години ".
Зам.-кметът на София Дончо Барбалов твърди, че в общината са научили за случая от медиите.

" Много значимо за нас е да възстановим доверието, тъй като системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция ", споделя той пред публицисти в сряда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР