Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и днес

...
Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и днес
Коментари Харесай

Продължава дезинфекцията на стопанствата с унищожени животни в Шарково

Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и през днешния ден продължава дезинфекцията на стопанствата с унищожени животни, осведоми bTV.

Все още се търси източникът на болестта . В Болярово, където беше открита плантация със подозрения за чума, стопаните ѝ отхвърлиха да пуснат ветеринарите за втора проба с претекста, че резултатите може да бъдат манипулирани. Те упорстват прокуратурата да се намеси при вземането на повторни проби от овцете.
Министърът на земеделието Румен Порожанов ще взе участие в основаването на регионални координационни щабове в Силистра и Добрич по отношение на ограниченията за недопускане и ограничение на болестта африканска чума по свинете.
Една от ограниченията, които се подхващат, е намаляването на популацията на дивата свиня . Констатираните огнища на болестта в Румъния наложи предприемането на дейности по създаване на оборудване за прекъсване на дивите прасета през сухопътната граница на България с Румъния.
Оградата, чието строителство стартира, ще бъде с дължина 130 хиляди метра. Създадена е организация измежду ловните дружинки и за взимане на проби от отстреляните животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР