Странджанският манов мед е продукт с доказани лечебни свойства –

...
Странджанският манов мед е продукт с доказани лечебни свойства –
Коментари Харесай

Уникалните лечебни свойства на странджанския манов мед – гарант за предстоящето му вписване в Регистъра на ЕС като защитен български продукт

Странджанският манов мед е артикул с потвърдени лечебни свойства – той е прелестно профилактично средство във връзка с анемиите, както и на редица болести на черния дроб и дихателните пътища! С тези си свойства този мед се оказва подобаващ да бъде причислен към групата защити артикули, носители на логото на Европейски Съюз! Така регистриран в Брюксел, той ще носи добавена стойност за неговите производители и за съответните региони, където се създава, защото като отбраната му с логото на Европейски Съюз значи признаването на неговите специфични качества, които го вършат по-скъп от останалите сходни артикули. Така, вписването му в регистрите ще улесни доста неговия достъп до пазара, а, въпреки това, ще обезпечи спомагателна претовареност на хората в тези региони, и ще инициира за опазването на традициите и биоразнообразието!

Но какво съставлява странджанският манов мед? Той се образува при събирането от пчелите на екскретите на някои смучещи инсекти, отделящи така наречен „ медена роса “, както и на сладката течност от жълъдите на дъба. Има смолисточервен цвят с дървесно карамелови нюанси и гъста консистенция. Не се създава от пчелен прашец. Биологично чист е и с релативно ниско наличие на полени. Има извънредно висока електропроводност и впечатляващо високо равнище на съдържащите се в него минерали! Добива се в пчелини, ситуирани в дъбовите гори на Странджа, през летните месеци юни, юли и август. Надяваме се тази информация да ви насочи към постоянно доставяне с този великолепен на усет мед, притежаващ освен това и неповторими здравеопазващи и лечебни свойства!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР