Страната се отваря след локдауна от 6 януариЗаработиха заведения, фризьорски

...
Страната се отваря след локдауна от 6 януариЗаработиха заведения, фризьорски
Коментари Харесай

Опашки пред кръчми и магазини в Англия

Страната се отваря след локдауна от 6 януари
Заработиха заведения, фризьорски салони, фитнеси

Ваксинирани са 40 млн. души

Опашки се извиха пред питейни заведения, заведения за хранене и магазини в Англия през днешния ден, когато те бяха отворени за пръв път от въвеждането на строгия локдаун на 6 януари, съобщи Би Би Си.

Някои пъбове отвориха още след среднощ, като имало толкоз искащи, че се наложило хора да бъдат връщани поради липса тук-там.

Разхлабването на ограниченията обгръща всички магазини (които до момента бяха затворени, като се изключи хранителните), отворени към този момент са фризьорски и козметични салони, както и други услуги с непосредствен контакт като масажите. Ресторанти и питейни заведения могат да одобряват клиенти, само че единствено на откритите си площи. Заработиха още веднъж фитнеси, спа центрове, зоопаркове, библиотеки. Отново се организират шофьорски курсове, като изпитите ще стартират от 22 април.

Разрешено е събирането на до 15 души на сватби и на 30 души на заравяне.

До разхлабването на ограниченията, планувано в държавния проект за излизане от карантината, се стига и поради високия ритъм на имунизация. До момента в кралството са ваксинирани близо 40 млн. души (от 66 млн. население) - 32 милиона са получили първа доза, а 7,4 млн. са с сложени две дози ваксина.

Следващото разхлабване на ограниченията следва на 17 май, когато ще бъде разрешено на хора от разнообразни семейства да се събират на закрито.

Облекчаването на рестрикциите се прави при четири условия. Първо, имунизационната стратегия да продължи по проект. Второ - съществуване на доказателства, че имунизациите понижават смъртните случаи и броя на хора, нуждаещи се от болнично лекуване. Трето, броят на новозаразени да не провокира увеличение на признатите в болница. И последно, новите разновидности на ковид да не съставляват риск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР