Страната ни запазва едно от водещите места в негативната класация

...
Страната ни запазва едно от водещите места в негативната класация
Коментари Харесай

Заради бедността: Хора от Северозапада най-често стават жетви на трафик

Страната ни резервира едно от водещите места в отрицателната ранглиста на ”износ ” на хора. Данните сочат, че жертвите на трафик са както за външния - интернационалния, по този начин и за вътрешния пазар на страната. Най-често жертви на полова и трудова употреба стават главно хора от стопански по-слабите региони като Видин, Монтана, Враца, Плевен.
Въпреки, че в България за този проблем се приказва от години и има наличната информация в електронните медии, страната ни резервира едно от водещите места в отрицателната ранглиста на страните, от които се " изнасят " хора.
Целта на сходен вид закононарушения е жертвите да бъдат употребявани и експлоатирани. Най-често това се случва при опитите на жителите да намерят по-добре заплатена работа и по-добър живот в страната или чужбина.
По данни на прокуратурата за 2021 година, потърпевшите от трафик българи са 468. От  Националната комисия за битка с трафика на хора в страната са разпознали 132-ма потърпевши.
На 18-ти октомври отбелязахме Европейския ден за битка с трафика на хора. Незаконното отвличане и употреба на хора за материална полза за трети лица е модерна форма на робството, с която се характеризира 21-и век.
Помощ може да бъде потърсена на национална телефонна линия - 0 800 20 100, на нея могат да се подават както сигнали за битка с трафика на хора, по този начин и да се алармира за инспекция на работа, която провокира подозрение. За 2021 година има близо 800 позвънявания към горещата линия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР