Страната ни трябва да се насочи от износ на услуги

...
Страната ни трябва да се насочи от износ на услуги
Коментари Харесай

Индустрия 4.0 – възможност и… риск за България

Страната ни би трябвало да се насочи от експорт на услуги към експорт на програмен продукт

„ Когато пристигна времето на киберфизическите системи, производството ще стане толкоз дейно, че към този момент няма да има смисъл от аутсорсинг услугите “, споделя Владимир Филипов (снимка: Bloomberg)

Индустрия 4.0 ще промени образа на българската стопанска система и ние като страна би трябвало да откликнем на новите провокации, свързани с процесите на цифровата промяна, които не са единствено софтуерни, само че и публично значими, разясняват специалисти.

„ Индустрия 4.0 е както опция, по този начин и риск за България “, съобщи Владимир Филипов – създател и изпълнителен шеф на NearSoft, който ще показа тематиката по време на отворена лекция на 9 февруари във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) дружно със експерти от ERP Academy.

„ Индустрия 4.0 ще революционизира цялото общество и ще има резултат върху стопанската система, върху образованието, както и върху самата политика. Когато пристигна времето на киберфизическите системи, производството ще стане толкоз дейно, че към този момент няма да има смисъл от аутсорсинг услугите “, сподели още Филипов.

По неговите думи, с цел да бъде сбъднат по-плавен преход и събраните познания да бъдат употребявани в положителна посока, страната ни би трябвало да се концентрира от експорт на услуги към експорт на софтуерни артикули.
още по тематиката
През последните няколко Владимир Филипов се занимава интензивно с разпространение на Индустрия 4.0 в България, като взе участие и интензивно в подготовката на тактика и идея за Индустрия 4.0 към Министерство на стопанската система.

Управляваната от него компания NearSoft предлага лични артикули (МОМ4) и услуги за оперативно ръководство на производството (MOM/APS/MES) и дейностите по поддръжка и поправки (CMMS/EAM). Софтуерната платформа МОМ4 слага България измежду иноваторите в Европа във връзка с Индустрия 4.0.

Предстоящата лекция на тематика „ Индустрия 4.0 – благоприятни условия и закани за България. Дигитализация на оперативните действия “ е част от самодейността на ERP Academy за разпространение на софтуера за ръководство и цифрова промяна на бизнеса като значима тематика и добра опция за реализация на младежите в България.

Екипът на просветителната организация управлява новаторска магистърска компетентност, която е единствената профилирана стратегия в Европа, предлагаща образование и необятен взор върху най-популярните ERP платформи и решения от висок клас.

Сред преподавателите в ERP магистратурата са представители на някои от най-успешните компании в бранша в България, както и консултанти от водещи интернационалните компании, които ще срещат студентите с най-новото от все по-бързо набиращата скорост цифрова промяна на бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР