Страната ни ще получи отсрочка за внасянето на руски суров

...
Страната ни ще получи отсрочка за внасянето на руски суров
Коментари Харесай

Продължаваме да внасяме руски петрол още две години

Страната ни ще получи пролонгация за внасянето на съветски недопечен нефт за още две години - до юни или декември 2024 година. Това планува модифицирано предложение на Европейската комисия, изпратено до националните държавни управления в събота, заяви Bloomberg.

В документа е заложено опазване на доставките на нефт посредством гигантския водопровод “Дружба ”, който е главният източник на недопечен нефт на Унгария, оповестяват осведомени с въпроса източници пред медията.

Страните членки ще би трябвало да спрат вноса си на нефт по море след шест месеца и на рафинирани петролни артикули след осем месеца, е записано още в предлагането.

Освен България, Хърватия също ще получи опция за облекчение по отношение на разпоредбите - за импорт на вакуумен газьол.

Комисията предлага също ограничение на реекспорта на съветски нефт, доставян посредством тръбопроводи за други страни членки или за трети страни.

Европейски Съюз предложи възбрана на вноса на морски нефт от Русия, като в това време отсрочи рестриктивните мерки за вноса от основен водопровод в напъните си да удовлетвори възраженията на Унгария и да реализира съглашение по блокирания пакет от наказания против Москва поради войната є в Украйна.

Предложението ще даде още време на Унгария, която се опълчва на договорката, да откри техническо решение, което удовлетворява енергийните є потребности. То също по този начин ще отговори на терзанията на други страни без изход на море като Словакия и Чехия.

Европейска комисия също наподобява е лимитирала обсега на наредба, която би засегнала услугите, свързани с доставка на нефт на трети страни. В момента планът не разрешава даването на техническа помощ, брокерски услуги, финансиране или финансова поддръжка в границите на шест месеца след приемането му. Предишното предложение включваше и “всякакви други услуги ”, което се разбираше като отпратка към обезпечаване на застраховки за превоз по море.

Обсъждането на документа продължава, като някои страни членки упорстват за реализиране на съглашение преди водачите на Европейски Съюз да се срещнат в Брюксел в понеделник, с цел да обсъдят войната в Украйна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР