Страната ни ще има достъп до над 266 млн. евро

...
Страната ни ще има достъп до над 266 млн. евро
Коментари Харесай

България ще има достъп до над 266 млн. евро по програма „Дунав“

Страната ни ще има достъп до над 266 млн. евро за взаимни планове с 14 страни. 80% от тези средства се дават от Европейския фонд за районно развиване. Това планува утвърденият от държавното управление план на Програмата за транснационално съдействие Дунавски район (Дунав 2021-2027).

Териториалният обсег на програмата е еднакъв с обсега на Стратегията на Европейския съюз за поречието на река Дунав, включвайки райони от равнище 2 на 9 държави- членки на Европейски Съюз: Австрия, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Румъния, Словакия и Словения. 3 кандидат- членки на Европейски Съюз: Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора, както и територията на Република Молдова и четири области от Украйна (Закарпатска, Ивано-Франковска. Одеска и Черновицка област).

Програмата ще финансира взаимни планове в границите на четири целта: “По- конкурентоспособен и по-иновативен Дунавски район “, „ По-зелен и нисковъглероден Дунавски район “, „ По-социален Дунавски район “ и „ По-добро ръководство на съдействието в Дунавския район “.

Бенефициенти на програмата могат да бъдат национални, районни и локални управляващи и институции, неправителствени организации и други

Инвестициите може да бъдат в региона на научните проучвания и нововъведенията, опазването на околната среда, възстановяване на ръководството и обществените въпроси, които са свързани с общи за Дунавския район провокации, като миграцията, стопански неравенства сред районите, изменението на климата и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР