Страната ни още не е взела решение за продажба на

...
Страната ни още не е взела решение за продажба на
Коментари Харесай

Радослав Рибарски, ПП-ДБ: В сегашната ситуация довършването на АЕЦ „Белене” е невъзможно

Страната ни още не е взела решение за продажба на реакторите на АЕЦ „ Белене ”, към този момент единствено е дадена „ зелена светлина ” на министъра на енергетиката да договаря за тази продажба. В сегашната обстановка довършването на плана е невъзможна. Това сподели в предаването „ Здравей, България ” на Нова тв депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

„ Много бяха обсъжданите разновидности през годините за реализация на този план, все още не виждаме по какъв начин той може да бъде завършен ”, сподели Рибарски. „ Оборудването е съветско и в предишното имаше опит да не бъде купено, само че арбитражът ни задължи ”, изясни депутатът.

По думите му във визията за енергетиката, препоръчана от служебния кабинет, е записано, че  вероятно нови мощности в Белене ще се построяват към 2035 година
„ Разбирам паниката на хората в Белене, един предстоящ план след 10-12 години беше заложен във визията, само че следва да създадем действителна тактика къде и по какъв начин ще се построява новите нуклеарни мощности ”, сподели Рибарски.
Относно обвиняванията на президента, че решението е взето доста бързо, той отговори, че това е било мъчно и през 2017-18 година, а в обстановката сега е невероятно довършването на плана. „ Ситуацията не допуска даже договаряния за сходен план ”, сподели Рибарски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР