Страната ни няма връзка с дейността на задържания в Белгия

...
Страната ни няма връзка с дейността на задържания в Белгия
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Страната ни няма връзка с дейността на задържания в Белгия българин

Страната ни няма връзка с активността на арестувания в Белгия българин. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Задържаното лице в Белгия е български жител. То е напуснало България през 2016 година, когато е бил още дете, тъй че страната ни няма връзка с неговата криминална активност ", съобщи Демерджиев.  

Относно бомбените закани

Министърът увери, че ще бъде направено всичко допустимо, тъй че да няма затваряне на учлища. Той изясни, че заплашителните имейли са хибридни офанзиви, които само целят известност и провокация на жителите. 

" Утре ще приемем процедура и според нея Министерство на вътрешните работи и службите ще поемат ангажимента  да преценят действителната заплаха, тъй че да не се стигне до затваряне на учебни заведения и пропускане на занятия ", посочи той.

Демерджиев сподели още, че няма да бдъат затваряни на секции. Той изясни, че  всяко образователно заведение ще бъде тествано и ще бъде сложено под защита в деня преди изборите, тъй че да бъде обезпечена сигурността на вота. 

" Няма по какъв начин да има бомби, няма по какъв начин да има действителна опасност ", бе безапелационен министърът.

Той даде обещание, че ще бъде открит източникът на заканите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР