Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите

...
Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите
Коментари Харесай

Министър Ангелкова с много важна новина за българския туризъм

Страната ни има извънреден капацитет да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че от ден на ден туристите не просто избират България за своята почивка, а желаят да получат познания за нея, да се допрян до достоверното, до историята, предава standartnews.com.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна закуска с посланиците у нас, която се провежда от МТ, оповестиха от пресцентъра на министерството. На събитието участваха към 50 ръководители и представители на дипломатическите задачи у нас.

Пред ръководителите на дипломатическите задачи министър Ангелкова още веднъж акцентира, че главната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, като дейностите са ориентирани към постигане на позиция в топ 5 на страните от Югоизточна Европа.

Министър Николина Ангелкова посочи, че напъните на всички институции са координирани и ориентирани към гарантиране сигурността и комфорта на туристите, освен през летния сезон, а и през цялата година. „ За да създадем успокоение и сигурност на почиващите, сме изискали от концесионерите и наемателите да спомагат за оптимално осветяване на плажовете ", уточни още министърът на туризма. Тя заяви, че все още прогнозите са за 10% растеж на туристите през лятото в България.

От думите на министъра стана ясно, че България предлага все по-добра среда за развиване на бизнес. В тази връзка Николина Ангелкова осведоми, че ще работи за отпадането на прекатегоризацията на хотели и заведения на всеки пет години. Целта е по този метод да се отстрани непотребната административна тежест за бизнеса, а качеството да може да се подсигурява с повишение на конкуренцията на продукта и непрекъснат надзор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР