Страната ни е по-силна от всякога - това заяви президентът

...
Страната ни е по-силна от всякога - това заяви президентът
Коментари Харесай

Скандал между Тръмп и Нанси Пелоси в залата на Конгреса

 " Страната ни е по-силна от всеки път " - това съобщи президентът Доналд Тръмп по време на годишната си тирада пред конгреса или по този начин нареченото " Състояние на съюза ".

Като триумфи на своята администрация той посочи новите сполучливи търговски покупко-продажби на Съединени американски щати, намаляването на безработицата и успехите, реализирани в комерсиалната война с Китай.

По думите му откогато той е в Белия дом, са основани над 7 млн. нови работни места, а безработицата е достигнала рекорден най-малко, какъвто не е имало от 50 години насам.

Тръмп не пропусна да напомни своя главен девиз, а точно " Америка на първо място ", разгласи " огромното американско завръщане " и уточни, че трите години от неговия мандат са върнали страната към благоденствието.

Като свои достижения президентът загатна още устойчивия стопански напредък, намаляването на налозите и регулациите за бизнеса и съобщи, че Съединени американски щати са се трансформирали в най-мащабния самодостатъчен производител на запаси.

Тръмп дефинира Щатите като " най-проспериращото общество в света " и, още веднъж уповавайки се на триумфите в стопанската система, акцентира, че по време на неговото ръководство е бил разрушен митът за упадъка на Америка.

Като достижения в своята външна политика президентът акцентира работата по приключването на американските военни задачи в Близкия изток и Афганистан. Тръмп съобщи, че не е задача на Вашингтон да извършва ролята на правоохранителен орган други страни.

Въпреки това уточни и че що се отнася до Венецуела, президентската администрация ще направи всичко допустимо, с цел да в профил от власт Николас Мадуро, който по думите на президента се отнася грубо с народа си.

По време на речта си Тръмп не пропусна да разкритикува съперниците си, като ги упрекна, че поддържат незаконните мигранти и упорстват за непопулярни политики в обществената сфера.

По думите му демократите и президентът Обама са се провалили в редица области като интернационалната дипломация и обществените услуги.

Напрежението сред президента и демократите се усети и в залата на Конгреса. Доналд Тръмп отхвърли да се ръкува с ръководителя на Камарата на представителите - Нанси Пелоси. Тя на собствен ред скъса демонстративно речта му, секунди откакто той я подаде в ръцете й.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР