Страната ни е една от първите, които Кириакиду посещава, за

...
Страната ни е една от първите, които Кириакиду посещава, за
Коментари Харесай

Еврокомисарят по здравеопазването: Ваксинирането е най-сигурният начин да овладеем пандемията

Страната ни е една от първите, които Кириакиду посещава, с цел да види по какъв начин върви проекта с имунизацията.

„ С увеличението на имунизацията имаме мотив да бъдем оптимисти, само че не е може да бъдем удовлетворени. Наблюдаваме обстановката с другите разновидности деликатно и знаем, че тези, които са изцяло имунизирани, са предпазени. Всичките 4 ваксини, които са налични в България са утвърдени от ЕМА. Те са безвредни и ефикасни. Ваксинирането избавя животи, понижава хоспитализацията, разрешава ни да се върнем към една нова нормалност и да пътуваме “, изясни еврокомисарят.

Нейното обръщение към всички български жители е да се имунизират. „ Важното е да го създадем за себе си, за всички към нас, с цел да можем да се върнем назад към свободите, които имахме преди пандемията “, счита тя. По думите й сега към 50% от жителите на страните членки от Европейски Съюз са получили първа доза.

„ Дискутирахме с министъра по какъв начин да работим дружно, с цел да подкрепим България, тъй че жителите да се имунизират и то по-бързо. Това е нашият щит против Коронавирус. Това е посланието, което желая да изпратя през днешния ден “, съобщи тя.

Стела Кириакиду посочи, че учените сега изследват обстановката с бързите антигенни проби и когато науката разреши ще може се промени документът за имунизиране и те да се включат в него. За момента документите покриват тези, които са имунизирани, тези, които са създали PCR тест или тези, които са били потвърдено заболели.

От своя страна здравният министър доктор Стойчо Кацаров съобщи, че Министерството на здравеопазването ще стартира акции, които ще оказват помощ, с цел да може хората да се имунизират по-масово. По думите му напъните са ориентирани към осведомителна акция и методология, по която да оценят равнището на груповия имунитет.

„ Какъв по-силен тласък можеш да имаш от това, че предпазваш себе си и околните си “, попита доктор Кацаров.

Комисар Кириакиду и министър Кацаров посетиха мобилния пункт за имунизация против COVID-19 на площад „ Александър Батенберг “, след което се срещнаха и с имунизационните екипи на УМБАЛ „ Св. Анна “. Малко по-рано Стела Кириакиду беседва и с президента Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР