Страната ни е договорила допълнителни количества от ваксините на Пфайзер

...
Страната ни е договорила допълнителни количества от ваксините на Пфайзер
Коментари Харесай

България е договорила допълнителни дози от ваксините на Пфайзер и Модерна

Страната ни е договорила спомагателни количества от имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна ". Дозите ще дойдат в интервала от март до юни. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов във Варна, където даде старт на работата на последно потомство компютърен томограф в болница " Света Марина " във Варна, заяви Българска национална телевизия.

Здравният министър разяснява още, че се ядосва, че тематиката с имунизациите към този момент стартира да се използва политически. Проф. Ангелов увери, че вторите дози, на всички имунизирани с първата, се пазят и ще бъдат направени.

В последните дни има нараснало търсене за хоспитализация на пациенти, призна проф. Ангелов. Но места в лечебните заведения има, увери министърът. Има напън най-много в Кюстендил, следват Шумен и София.

 Снимка: Българска национална телевизия

С новата инсталация ще се разширят опциите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните болести, както и за проучване функционалността на белия дроб.

Министърът благодари на всички, които работят в болничното заведение. Той посочи, че това е лечебното заведение, поело най-вече от пациентите, болни от COVID-19 в Североизточна България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР