Страната ни беше извадена от ограничителните зони чрез Регламент за

...
Страната ни беше извадена от ограничителните зони чрез Регламент за
Коментари Харесай

Отпаднаха ограниченията за България във връзка с чумата по свинете

Страната ни беше извадена от ограничаващите зони посредством Регламент за осъществяване (ЕС) 2021/2158 на Комисията от 6 декември 2021 година, оповестен в формален вестник на Европейски Съюз.

Класическата чума по свинете е инфекциозна вирусна болест по отглежданите и дивите прасета, оказваща съществено влияние върху съответната популация от животни и върху рентабилността на свиневъдството. Заради нея се постанова ограничаване при придвижването на колета от тези животни и артикули от тях в границите на Съюза и в износа към трети страни.

След оценка на успеваемостта от ограниченията за контрол и надзор, подхванати от Българската организация по сигурност на храните в сходство с европейското законодателство, както и подобряването на епидемиологична конюнктура във връзка с заболяването класическа чума по свинете, Комисията промени Регламент за осъществяване (ЕС) 2021/934 за установяване на специфични ограничения за надзор по отношение на заболяването класическа чума по свинете и цялата територия на България към този момент не е част от ограничаващите зони във връзка със болестта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР