Страната ми е във война, иска мир и се бори

...
Страната ми е във война, иска мир и се бори
Коментари Харесай

Нетаняху пред ООН: Страната ми е във война, иска мир и се бори за съществуването си

Страната ми е във война, желае мир и се бори за съществуването си, сподели през днешния ден израелският министър-председател Бенямин Нетаняху от трибуната на Организация на обединените нации. Цялата тирада на Нетаняху бе обвързвана със обстановката в Близкия изток, предава Българска телеграфна агенция.

" Първоначално нямах желание да дойда и да приказвам, само че откакто чух лъжите против Израел, взех решение да направя обръщението си ", сподели израелският водач при започване на словото си.

" Така че пристигам да кажа истината. Тя е, че Израел желае мир, донесе мир и отново ще донесе мир ", продължи той.

Според него Израел обаче има " ужасни врагове, от които би трябвало да се пази ".

" Това са врагове, които желаят да унищожат цялата ни цивилизация и да ни върнат назад в тъмните епохи на страданието ", съобщи израелският водач.

По въпроса за войната в Газа той съобщи, че палестинската формация " Хамас " е нападнала Израел, умъртвила е почтени хора и е взела заложници.

" Няма да спрем, до момента в който не върнем всички заложници назад у дома ", сподели той.

Нетаняху изясни, че в Мраморната зала на Организация на обединените нации, където се водят дебатите, има близки на заложниците в Газа и ги помоли да се изправят. Те бяха седнали на най-горните редове в залата и бурно приветстваха израелския водач.

Премиерът на Израел приказва и за спора с Иран.

" Имам обръщение за Иран: в случай че стреляте по нас, ние ще стреляме по вас. Няма място в Иран, което оръжията ни с огромен обхват да не могат да доближат, това важи за целия Близък изток ", акцентира Нетаняху.

" Имам и обръщение към целия свят: ние печелим ", извика израелският министър председател от трибуната на Организация на обединените нации.

По думите му Иран съставлява заплаха за целия Близък изток и за целия свят, " тъй като прокарва радикализация на всички места ".

Той съобщи, че " виновните държавни управления би трябвало освен да поддържат Израел против Иран, а да се включат в битката на Израел против Иран ".

Нетаняху похвали израелската войска за конфискуваните оръжия и унищожената инфраструктура на " Хамас " по време на военните интервенции в Близкия изток.

Израелският министър-председател упрекна " Хамас ", че " краде от храната, която филантропичните организации доставят на палестинците ".

След това Нетаняху приказва и за битката на Израел против ливанското шиитско придвижване " Хизбула ".

Той посочи, че дейностите на Израел не са ориентирани против Ливан, а против " Хизбула " и добави, че в случай че " Хизбула избере войната, Израел няма избор и има право да се отбрани ".

По-късно Нетаняху приказва и за Аврамовите съглашения, с помощта на които Израел е подобрил връзките си със Саудитска Арабия. Представителят на Саудистка Арабия не присъстваше в залата по време на речта на Нетаняху, както и представителят на Иран.

" Трябва да има мир сред исляма и юдаизма, сред Мека и Йерусалим. Израел се бори за този мир, само че Иран и съдружниците му не желаят мир ", съобщи той.

Той се обърна към международните водачи, като съобщи, че в случай че пазят Израел, пази " личните си полезности, тъй като Израел не пази единствено себе си, а и вас ".

По отношение на жертвите измежду мирното население в Газа Нетаняху съобщи, че страната му " поставя старания да сведе жертвите измежду цивилните до най-малко ". Той разкритикува палестинския президент Махмуд Абас, че макар апелите му за мир той досега не е осъдил нападението на " Хамас ".

В умозаключение Нетаняху сподели, че " Израел ще завоюва тази борба, тъй като няма избор ".

" Имаме страна и войска и ще се пазиме ", сподели той.

" Израел живее в този момент, на следващия ден и вечно ", заключи израелският министър председател, след което последваха бурни овации от страна на околните на заложниците, които станаха на крайници след речта на Бенямин Нетаняху.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР