Страната-агресор Русия се опитва да блокира достъпа на украинските войски

...
Страната-агресор Русия се опитва да блокира достъпа на украинските войски
Коментари Харесай

Русия се опитва да използва секретно оръжие срещу спътниковата връзка Starlink в Украйна

Страната-агресор Русия се пробва да блокира достъпа на украинските войски до интернет посредством сателитни връзки Starlink. За това евентуално се употребяват комплексите Tobol. Един от тях се намира покрай Москва, един покрай Крим и различен в Калининград. Те са най-близо до Украйна, което ги прави подобаващи за атакуване на украински средства за връзка. Това написа The Washington Post, базирайки се на скришен отчет на американското разузнаване.
 
Според обявата, Москва от месеци опитва със своите системи за електронна война " Тобол " в опит да наруши предаването на данни от Starlink в Украйна. Програмата, " видимо предопределена за отбрана на спътниците на Кремъл, може да се употребява за атакуване на спътници, употребявани от неговите съперници ". SpaceX, която има Starlink, отхвърли коментар.
 
Миналата пролет Мъск в резюме разяснява опитите на Кремъл да нападна технологията, отбелязвайки, че до момента в който Starlink показва своята резистентност на сходни опити за " заглушаване и хакерство ", руснаците наподобява ускоряват напъните си.
 
Говорителят на украинското министерство на защитата Константин Жура съобщи, че чиновниците в Киев са наясно с напъните на Русия и " подхващат ограничения за неутрализирането им ". Руското посолство във Вашингтон не е дало отговор на запитването за коментар.
 
Starlink е жизненоважен за украинските военни, които го употребяват, с цел да споделят на бойното поле и да предават разследваща информация. Руските сили деактивират други средства за връзка, в това число радиостанции и мобилни телефони, само че сателитните сигнали са по-трудни за спиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР