Стражът на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа окончателно сложи край

...
Стражът на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа окончателно сложи край
Коментари Харесай

Окончателно: Де Хеа каза сбогом на Ман Юнайтед, напуска след 12 години

Стражът на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа дефинитивно постави завършек на очакванията, че въпреки всичко може да подпише нов договор с „ алените дяволи “. Договорът на 32-годишния испанец изтече в края на предишния месец, само че все пак от клуба оповестиха, че към момента диалозите с него не престават. Междувременно 20-кратните първенци започнаха дейни договаряния с Интер за стража на „ нерадзурите “ Андре Онана.
Прочетете още
Днес Де Хеа употребява обществените мрежи, с цел да се сбогува с почитателите на Манчестър Юнайтед след 12 години в клуба.

" Искам да изпратя това прощално известие до всички последователи на Манчестър Юнайтед.

Бих желал да изразя своята непоколебима признателност и благодарност за любовта през последните 12 години. Постигнахме доста, откогато скъпият за мен сър Алекс Фъргюсън ме докара в този клуб. Изпитвах невероятна горделивост всякога, когато обличах тази фланелка, когато имах опция да управлявам тима и да съставлявам тази институция - най-големия клуб в света. Това е чест, която се оказва единствено на неколцина футболисти, които са огромни късметлии. Беше един паметен и сполучлив интервал. Не мислех, че като напуснах Мадрид като младо момче, ще реализираме това, което направихме дружно. Сега е подобаващият миг да подхваща ново предизвикателство, да работя още веднъж крепко в нова среда. Манчестър постоянно ще бъде в сърцето ми. Манчестър ме е оформил и в никакъв случай няма да ме напусне ". 

Де Хеа си потегля след 545 мача с екипа на Манчестър Юнайтед, в които записа 190 чисти мрежи. През последния сезон той счупи рекордна на Петер Шмайхел за най-вече мачове, в които не е допускал гол. С екипа на „ алените дяволи “ завоюва купата в Премиър лиийг, ФА Къп, Лига Европа и два пъти „ Карабао Къп “. 

Испанецът два пъти завоюва „ Златната ръкавица “ на Премиър лийг. Той бе избиран за Играч на сезона от почитателите рекордните четири пъти за тези 12 сезона. Четири пъти без избиран и за Играч на играчите в Манчестър Юнайтед.

„ Червените дяволи “ привлякоха Де Хеа от Атлетико Мадрид през 2011 година против 18.9 милиона паунда.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР